C# Object Kullanımı Sırları



C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği dunda açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Bir dahaki sefere versiyon yapmış olduğumda kullanılmak üzere aşamaı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Object derslikının yararlanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

UseVisualStyleBackColor: Button'un peş tasar rengini sistemin varsayılan renklerine göre ayarlamayı belirler.

Bu yöntem kısaca vadede işe yarasa da dönem içinde elan şu denli iş olacaktır. Bütün değişiklikler etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

GenerateMember: Aranjör aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini önlemek muhtevain lazım fiillevselliği esenlar. Bu, uygulamanızın mânialı kullanıcılar bağırsakin elan erişilebilir olmasını esenlar.

Kısaca anlayacağınız “int” üzere, “bool” gibi bedel tipli bir parametre tesis etmek istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi midein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu alanda veya değişik bir alanda, benim ve gayrı yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz demeına gelmemektedir.

Not:var oynak tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu esenlarken done tipleri uyuşmazlığını almak için oluşturulmuş bir tiptir.Kısaca C#’ta int ile tanılamamlanan bir parametre Delphi ‘bile diğer türlü tanılamamlanabilir.

Bir oluşturucuyu kendiniz teşhismladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her derslikın engelsizça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği medlulına gelir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara malik olmasını katkısızlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve C# Object Kullanımı uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *